Glutenvrije Groentesoep
Een heerlijke simpele groentesoep met rijstnoedels en gehaktballetjes
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
10 minuten
kooktijd
20 minuten
Aantal
5 personen
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
1 zak fijne soepgroenten
100 gram rijstnoedels of glutenvrije vermicelli
2 groentebouillon blokjes
1 runder of kipboullionblokje
Wat komijnpoeder, zwarte peper, zout, paprikapoeder
1.7 liter gekookt water
300 gram gehakt gekruid met paprikapoeder, zout, zwarte peper en, komijnpoeder
Extra nodig
Bij vega optie kun je gehakt vervangen met blokjes van 2 vastkokende aardappels
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met de kruiden en draai balletjes. Zet apart of gebruik blokjes aardappel.
- Giet het gekookte water in de pan en voeg daar de bouillonblokjes aan toe en laat het even smelten.
- Voeg de soepgroenten toe, de kruiden en de balletjes/aardappel en laat rustig koken voor 10 min en doe de rijstnoodles of vermicelli erbij. Laat nog eens 5 min koken tot de vermicelli en aardappeltjes/gehaktballetjes gaar zijn.